Hírek

12. szeptember 2017

A többség vízhiányos

Igyunk több vizet és előzzük meg a betegségeket!

Testünknek körülbelül kétharmada, agyunknak háromnegyede és vérünknek pedig több mint 80 százaléka víz. Az előbbiekből kiindulva belátható, hogy a szervezetünk egyik alapja a víz. Felelős azért, hogy a sejtjeink számára a létfontosságú tápanyagokat (ásványi sók, vitaminok) elszállítsa. A víz felelős azért is, hogy a felhalmozódott salakanyagok kiürüljenek a szervezetből, a kiválasztó szerveken keresztül. Ezért is nagyon fontos, hogy a szervezetünkből főként verejtékezéssel és a vizelettel kiürült vízmennyiséget folyamatosan pótóljuk. Nagyon sokszor hallani, hogy naponta 2-3 liter folyadékot fogyasszunk. Nyugodtan fogadjuk meg ezt a tanácsot!

Lényeges, hogy ne csak akkor igyunk, amikor szomjúságot érzünk. A legtöbben azt hiszik, ha nem szomjasok, akkor biztos nem folyadékhiányos a szervezetük, minek is igyanak. Ez egy tévhit!

Az emberek több mint fele vízhiányban szenved. Az a helyzet, hogy a szomjúságérzet néha csak későn jelentkezik. Ez egyszerűen a vízhiány miatt megemelkedett sókoncentráció mellékhatása, tehát ha szomjasak vagyunk, igazából már innunk kellett volna. Továbbá az is sokszor megesik, hogy akkor is eszünk valamit, mikor csak egy pohár vízre lenne szükségünk.

Igyunk több vizet és előzzük meg a betegségeket!

A víz szabályoz szinte minden folyamatot az emberi szervezetben. Amennyiben nem iszunk elegendő folyadékot, a szervezetünk alapvető funkciói szenvedhetnek kárt, ami betegségek kialakulásához vezethet. Senki sem gondolta volna, de összefüggés van a magas vérnyomás, a depresszió és a stressz kialakulása és a dehidratáció között.

A vízhiány sajnos olyan pszichológiai folyamatok elindítására készteti testünket, mint amikor stresszesek vagyunk. Szervezetünk a raktárkészleteihez nyúl, így a víztartalékaink is csökkennek. Emiatt a folyadékhiány stresszes állapothoz vezet, ami további vízhiányt okoz. A fentieket könnyű megelőzni, egy kis odafigyelés kell csak hozzá, hogy folyamatosan pótoljuk a szervezetünkből távozó folyadékokat.

Hírek

14.05.2019 | Újabb vállalatok vehették át a DUIHK „Megbízható Munkaadó” címét

A címet 2017 óta olyan vállalatoknak ítélik oda, amelyek teljesítik a munk...

16.05.2018 | Mit igyunk testmozgás közben?

Közeledik a strandszezon, ezért sokan most kezdenek el aktívan mozogni. A meg...

TISZTA VÍZ- NÉMET PRECIZÍTÁS- aQto VÍZADAGOLÓK

Nemcsak jól néz ki, megbízható is. Az aQto vízautomata Önt is lenyűgözi, hiszen modern, praktikus és stílusos megoldás.

VÍZADAGOLÓ TESZTEK

Szívesen kipróbálná vízadagolóinkat vagy szódagépeinket? Jelentkezzen Ön is, és tesztelje 14 napig költség- és kötelezettségmentesen prémium kategóriás szódagépeinket!