Hírek

15. február 2018

Mit tapasztalunk, ha nem iszunk elég vizet?

Sokszor halljuk, hogy nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű folyadékot

Sokszor halljuk, hogy nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű folyadékot. Habár legtöbbünk tisztában van vele hogy nem iszik elég vizet, azonban általában figyelmetlenségből mégsem fogyaszt elég folyadékot. Egy átlagos felnőtt testének körülbelül kétharmada folyadék. Ezért ha ez az egyensúlyi helyzet felborul, testünk egyértelmű figyelmeztető jeleket küld, hogy mihamarabb visszaállítsuk azt.

A következőkben bemutatjuk a legfontosabb tüneteket, amiket akkor tapasztalhatunk, amennyiben felbomlik folyadékháztartásunk.

Száraz bőr, amin a testápoló sem javít

Teljesen normális, hogy az évszakok változásával a bőrünk is megváltozik. A téli hónapokban bőrünk veszít rugalmasságából, hajlamos a kiszáradásra. Általában a megfelelő minősíégű testápoló alkalmazása orvosolja ezt a helyzetet. Azonban, ha a bőrünk a megfelelő külső kezelés ellenére is száraz és kirepedezik, akkor az általában folyadékhiányra utal. Ilyenkor „belülről” kell feltöltenünk folyadék raktárainkat.

Folyamatos tompa fejfájás

Talán az egyik legkellemetlenebb érzés ami előfordulhat. A fejünk folyamatosan lüktet, ezért nehezen tudunk koncentrálni és sokkal türelmetlenebbek is vagyunk. Azonban a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása elegendő lehet a tünetek megelőzésére, illetve a már meglévő tünetek kezelésére is.

Fáradság és fáradékonyság

Abban az esetben ha eleget alszunk és kipihenjük magunkat, de mégis folyamatos fáradságot érzünk egész nap, nagy valószínűséggel kiszáradtunk. A fáradság miatt kevésbé tudunk koncentrálni és a közérzetünk is rossz lesz. Egyértelmű, hogy senki sem akar folyamatosan fáradt lenni, azonban ez a probléma könnyen orvosolható a megfelelő mennyiségű folyadék mindennapi elfogyasztásával.

Nő a testsúlyunk

A súlygyarapodás nem kizárólag a túl sok evés és a mozgásszegény életmód miatt fordulhat elő. A víz bizonyítottan javítja az anyagcserét. Körülbelül fél liter víz többletfogyasztása 30 százalékkal gyorsítja meg egy ember anyagcseréjét abban az esetben, ha addig nem fogyasztott megfelelő mennyiségű folyadékot. Ráadásul a nem megfelelő mennyiségű vízivás téves jeleket is küldhet az agyunknak. Sokszor éhesnek érezhetjük magunkat, pedig csak szomjasak vagyunk.

Gyakori izomgörcsök

Az izomgörcsök idegesítők, frusztálóak és fájdalmasak. Általában nyújtással és masszázzsal próbáljuk meg enyhíteni a tüneteket, azonban sokszor a megoldás és a megelőzés ennél sokkal egyszerűbb. A folyadékhiány és az izomgörcsök előfordulása között szoros összefüggés van.

Hírek

14.05.2019 | Újabb vállalatok vehették át a DUIHK „Megbízható Munkaadó” címét

A címet 2017 óta olyan vállalatoknak ítélik oda, amelyek teljesítik a munk...

16.05.2018 | Mit igyunk testmozgás közben?

Közeledik a strandszezon, ezért sokan most kezdenek el aktívan mozogni. A meg...

TISZTA VÍZ- NÉMET PRECIZÍTÁS- aQto VÍZADAGOLÓK

Nemcsak jól néz ki, megbízható is. Az aQto vízautomata Önt is lenyűgözi, hiszen modern, praktikus és stílusos megoldás.

VÍZADAGOLÓ TESZTEK

Szívesen kipróbálná vízadagolóinkat vagy szódagépeinket? Jelentkezzen Ön is, és tesztelje 14 napig költség- és kötelezettségmentesen prémium kategóriás szódagépeinket!